Kawalan Serangga - Blog Cilibangi

Kawalan Serangga

- Iklan - - Iklan -

- Iklan - - Iklan -

Perkongsian berkenaan jenis serangga yang menyerang cili dan kaedah mengawalnya.

- Iklan - - Iklan -

- Iklan - - Iklan -

3 Langkah Mudah Mengawal Serangga Putih Bawah Daun - Serangga putih bawah daun cili ini perosak yang menghisap cairan pada bahagian pokok yang diserang.
Panduan Semburan Kawalan Serangga Elak Serangan Serangga Perosak - Selain teknik menanam yang betul, rutin penyemburan kawalan serangga juga perlu dititik beratkan dan berjadual.
Lalat Buah Serang Cilibangi Repellente 3 Menghindar Serangan Lalat Buah - Repellente 3 merupakan produk penjagaan tumbuhan keluaran Cilibangi yang diperbuat daripada bahan semulajadi seperti ekstrak daun semambu dan beberapa herba lain yang menjadikan sifatnya menghindar serangan serangga.
Mengapa Buah Cili Busuk Sebelum Sempat Dituai - Pengalaman pertama menanam cili di halaman rumah sendiri adalah satu pengalaman yang mengujakan. Mungkin sebelum ini sudah banyak percubaan penanaman dilakukan namun hasilnya tidak menjadi.
Cili diserang lalat buah Kenapa Tangkai Cili Menjadi Kuning? - Setiap varieti mempunyai tahap kepedasan dan aroma yang memikat serangga perosak.
Wanita Ini Berkongsi 3 Kaedah Mengawal Afid Secara Organik - - Iklan - - Iklan - PENYINGKIRAN AFID Afid merupakan sejenis serangga perosak kecil yang menghisap cecair dalam bahagian daun. Afid membiak dengan cepat terutama ketika cuaca kering dan panas. Pemeriksaan ke atas pokok hendaklah selalu dijalankan. BACA: 3 Langkah Mudah Mengawal Serangga Putih Bawah Daun - Iklan - - Iklan - Terdapat pelbagai cara […]
Ektrak Semambu (Neem Oil) Bertindak Sebagai Anti Kulat Dan Penghindar Serangga - Mencari racun serangga yang bukan toksik dan selamat untuk tanaman kita sebenarnya satu cabaran yang agak sukar. Kita semua mahu menjaga persekitaran kita, keluarga kita dan makanan kita, tetapi produk bukan kimia yang berada di pasaran mempunyai keberkesanan terhad.
5 Langkah Penyediaan Ekstrak Neem (Semambu), Kawal Serangga Perosak Secara Organik - Mungkin ada di antara kita pening dengan pelbagai usaha yang telah dibuat untuk banteras makhluk yang tidak diundang di persekitaran kebun mini anda. #tanamcili #cilibangi
Bagaimana Kumbang Kura-kura Menjadi Agen Kawalan Semulajadi - Anda mungkin berfikir semula untuk memelihara ladybird selepas melihat video ini.
“Pokok saya ada masalah keputihan… “ - Maksud saya terdapat ulat-ulat putih pada belakang/bawah daun pokok cili saya. Pokok tomato juga begitu. Buah cili saya selalu busuk sebelum sempat masak. Kenapa ya?
Group FB Tanam Cilibangi

Group FB Tanam Cilibangi