Repellente 3 Menghindar Serangan Lalat Buah

Repellente 3 merupakan produk penjagaan tumbuhan keluaran Cilibangi yang diperbuat daripada bahan semulajadi seperti ekstrak daun semambu dan beberapa herba lain yang menjadikan sifatnya menghindar serangan serangga.

- Iklan -

- Iklan -

Lalat Buah Serang Cilibangi

Repellente 3 merupakan produk penjagaan tumbuhan keluaran Cilibangi yang diperbuat daripada bahan semulajadi seperti ekstrak daun semambu dan beberapa herba lain yang menjadikan sifatnya lebih kepada penghindar serangga.

Kawalan serangga yang bersifat bio-pestisid ini mampu bertindak sebagai ‘nematicide’ dan ‘fungicide’. Bahan aktif iaitu azadirachtin di dalam ektrak semambu berfungsi sebagai racun larva.

Bukan itu sahaja, Produk Repellente 3 ini terbukti berkesan untuk mengatasi serangan daripada lebih 400 spesis serangga perosak tanaman terutamanya belalang dan serangga penghisap cecair tumbuhan seperti leaf miner, ‘aphid’, ‘white flies’ dan ‘spider mite’, lalat putih, lalat buah, face fly, horn fly, house fly, nyamuk, lipas, rama-rama, tobacco bud worm, bugs dan lain.

Bagi aplikasi kepada pokok cili, produk ini sesuai digunakan setelah buah cili mula berputik sehingga buah cili mencapai kematangan dan sedia untuk dituai. Semburan larutan ini dapat menghalang serangan lalat buah yang menjadi serangga pemusnah kepada buah yang akan dihasilkan.

BACA: Mengapa Buah Cili Anda Jadi Busuk Sebelum Sempat Dituai

Selain itu ia turut berkesan mencegah serangan serangga yang membawa virus.
Produk kawalan serangga Cilibangi, Repellente 3 boleh diperolehi dalam pakej yang berbeza iaitu penyembur sedia digunakan, dan pek pati.

- Iklan -

Repellente 3 Menghindar Serangan Lalat Buah 1
Repellente 3 (70g)

Cara penggunaan Repellente 3 juga bergantung kepada tujuan aplikasi.
Gunakan semburan Repellente 3;

  1. Seminggu sekali bagi tujuan pencegahan, atau
  2. Gunakan semburan ini sekali setiap dua hari sehingga semua parasit atau serangga hilang.

Mahukah Tuan/Cikpuan mendapatkan produk semburan organik Repellente?

Ektrak semburan ini juga sesuai digunakan pada pokok-pokok selain daripada pokok cili.

Saya Mahu Repellente!

- Iklan -

Via Cilibangi

Anda mungkin juga berminat
- Iklan -

Tinggalkan komen

Alamat email anda tidak akan disiarkan.