Info Menarik Cili

- Iklan -

- Iklan -

- Iklan -

- Iklan -

Perkara menarik berkenaan cili di seluruh dunia.

- Iklan -

- Iklan -

- Iklan -

Tanaman Cili Fertigasi Cili Walaupun Pedas, Sebenarnya Ia Sangat Bermanfaat Dalam Amalan Gaya Hidup Sihat - Untuk mendapatkan manfaat ini seseorang harus bersenam secara konsisten misalnya dengan berjoging sekurang-kurangnya 30 minit setiap kali dengan kekerapan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu.
Tanaman Cili Fertigasi 9 Kebaikan Cili Dalam Kehidupan Seharian Anda - Cili sangat digemari oleh sebahagian besar rakyat Malaysia. Buktinya, cili adalah antara sayuran yang paling tinggi diimport masuk ke Malaysia. #TanamCili
Minyak Capsaicin Cili Tahukah Anda Capsaicin Mampu Menurunkan Berat Badan - - Iklan - Adakah Kandungan Capsicin Dalam Cili Dapat Memberi Manfaat? Kajian telah menunjukkan bahawa cili mempunyai kandungan capsicin yang dapat memberi kesan terapeutik pada badan.
Kenapa Cili Membuatkan Lidah Anda Rasa Pedas - Ramai yang beranggapan bahawa rasa pedas cili berpunca daripada bijinya. Sedangkan bahagian lain yang menyebabkan rasa pedas tersebut.
Buah Cili Lebih Besar Daripada Pokok - Cili Numex Big Jim disenaraikan di dalam Guinness Book of World Records sebagai cili terbesar dengan kepanjangan 12 inci.
Tahap Kepedasan Cilibangi Tahap Kepedasan Cili Diukur Berpandukan Unit Scoville - Pada masa kini ia boleh dilakukan dengan lebih tepat dengan bantuan komputer untuk memberikan kadar kepedasan cili di dalam unit Scoville. Sensasi berapi cili adalah disebabkan oleh capsaicin yang terdapat di dalam cili.
Mengapa Lebah Kelulut Menjadi Teman Setia Cili - Proses perpindahan debunga ini berlaku, apabila lebah kelulut hinggap dari satu bunga ke satu bunga.
Video Ini Menyampaikan 8 Fakta Cili Yang Perlu Anda Tahu - Semanis-manis gula ia adalah penyakit. Sepedas-pedas cili ia juga adalah penawar. Pelik? Tapi benar.
Video Ini Memaparkan 10 Jenis Sayuran Yang Boleh Membantu Anda Kurus - Rancang diet anda secara sihat dengan makan sayur dan cara makannya yang betul.
Bagaimana Mengenalpasti Anak Pokok Cili Anda Perlu Dialih Ke Dalam Pasu Yang Lebih Besar Bagaimana Mengenalpasti Pokok Cili Anda Perlu Dialih Ke Dalam Pasu Yang Lebih Besar - - Iklan - Nota Editor: Bagi mereka yang gemar menanam pokok cili secara kecil-kecilan, pasti banyak persoalan yang ingin diajukan berkenaan pertumbuhan pokok cili. Kami kongsikan dua video yang boleh membantu anda menjawab persoalan mengenai anak pokok cili yang anda tanam. Semoga persoalan anda terjawab selepas menonton video ini.
- Iklan -


- Iklan -