“Bila Balik Kampung, Pokok Mesti Kering Tak Bersiram”

Pokok Kering Tak Bersiram
0
- Iklan - - Iklan -

Setiap pagi sebelum keluar bekerja Adam akan memulakan harinya dengan memanaskan enjin kereta. Kebiasaannya, 5 minit sebelum jam 7 pagi, Adam sudah pun terpacak di hadapan pintu rumahnya.

Kelihatan Mira, cinta hati Adam sedang terbongkok-bongkok di celahan pasu pokok cili dan bendi di halaman rumah.

“Alaaa! Pokok matiii!”

Tersentak Adam mendengar teriakan Mira kesedihan. Terus sahaja mendapatkan isterinya lalu bertanya,

“Kenapa terjerit-jerit ni?”

“Ni haa, pokoknya mati. Saya siram air dah. Tapi semalam terlupa nak siram masa balik dari kerja” – sambil menunjukkan pokok cilinya yang terlentok kelayuan. Kelihatan sebiji cili yang sudah kecut tergolek di sebelah pasu.

“Haaaa… Tu la, kan saya dah suruh pasang je set mini fertigasi tu, kan senang. Tak payah nak siram-siram, dah siap timer. Nak balik kampung pun tak risau pokok kering.”, leter Adam pada Mira sambil cuba menenangkan perasaan isterinya.

Adakah anda seperti Tuan Adam & Puan Mira?:

🚩 Mempunyai kebun di halaman rumah
🚩 Mempunyai masalah penyiraman ketika tiada di rumah.
🚩 Bila anda balik kampung, risau tiada orang siram.
🚩 Sering terlupa menyiram walaupun berada di rumah.

Kini anda sudah boleh mempunyai tukang siram automatik dengan menggunakan mini fertigasi kami.

– – –
5 Kelebihan memiliki Mini Fertigasi
– – –

🌟 Kesegaran pokok dikekalkan.
🌟 Tidak rumit.
🌟 Mudah di susun atur.
🌟 Sesuai untuk ruang laman yang kecil
🌟 Boleh digunakan sehingga 3-5 tahun.

Set mini fertigasi DIY ini mempunyai 5 komponen.

Pilih mana-mana komponen berikut mengikut bajet dan barang-barang yang sudah ada di rumah anda:

Sistem Penyiraman Cilibangi
Sistem Penyiraman Cilibangi

1) Set Penyiraman

*Set WAJIB Ada

Alatan penyiraman yang disambungkan bersama sistem tangki air baja untuk menyalurkan air baja kepada tanaman.
🌱 🌱 🌱

 

Set Baja Cilibangi
Set Baja Cilibangi

2)Set Tangki Air Baja

*Tips penjimatan: Boleh guna bekas plastik Toyogo dan pam akuarium di rumah anda.

Tangki yang menempatkan air baja fertigasi (Baja AB) yang sudah dibancuh, sedia untuk dialirkan kepada tanaman.
🌱 🌱 🌱

 

Set Medium Tanaman Cilibangi
Set Medium Tanaman Cilibangi

3) Set Medium Tanaman

*Tips penjimatan: Boleh gunakan pasu dan tanah di rumah anda

Set polibag beserta sabut kelapa hancur digunakan sebagai medium tanaman yang mampu memegang air baja. Lebih ringan dan mudah dikendalikan.
🌱 🌱 🌱

 

Set Baja Cilibangi
Set Baja Cilibangi

4) Set Baja AB

*Tips penjimatan: Boleh gunakan baja organik atau baja kimia yang lain seandainya menggunakan medium tanah

Set pembajaan yang perlu dibancuh bersama 10 Liter air. Set baja ini adalah pekat dan perlu dibancuh ke dalam tangki air baja mengikut usia pokok.
🌱 🌱 🌱

 

Pakej Mini Fertigasi Termasuk Kos Penghantaran
Pakej Mini Fertigasi Termasuk Kos Penghantaran

🌱 🌱 🌱

Mahu mendapatkan set mini fertigasi di rumah atau di sekolah?

Tuan dan Cik Puan boleh mendapatkan set mini fertigasi ini melalui e-kedai kami.

Klik e-Kedai Cilibangi untuk mendapatkan set tersebut.

Klik PM Cilibangi untuk berhubung terus dengan pegawai Cilibangi. Kami akan bantu anda sebaik mungkin.

‪#‎MiniFertigasiCilibangi‬

Mencari peralatan penanaman untuk kebun mini di rumah?

Dapatkan produk seperti peralatan fertigasi, baja dan lain-lain dengan 2 cara berikut:

  1. Pembelian di e-Kedai Cilibangi.
  2. Pembelian di Shopee Cilibangi.

Anda mungkin juga berminat

Tinggalkan komen

Alamat email anda tidak akan disiarkan.